Na tien jaar tip over moord op Alex Wiegmink

Over de moord op Alex Wiegmink is na tien jaar een tip binnengekomen van iemand die zegt meer te weten over de dood van de hardloper uit Drempt. De tipgever heeft zich via het programma DossierGLD van Omroep Gelderland bij de politie in Gelderland gemeld. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

Omroep Gelderland besteedde vorige week donderdag aandacht aan de moord op Alex Wiegmink. Die zondag daarvoor was het precies tien jaar geleden, 20 januari 2003, dat Alex dood werd gevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp. Hij bleek in recreatiegebied de Posbank in Rheden (Gelderland) om het leven te zijn gebracht.

De politie heeft bevestigd dat iemand zich heeft gemeld met meer informatie over de moord op Alex Wiegmink. Mocht de tip bruikbaar zijn, wordt het onderzoek naar de moord weer opgepakt. Volgens de politiewoordvoerder van Gelderland-Midden zijn er wel meer tips binnengekomen de laatste jaren dus het moet nog blijken of de tip nieuwe informatie bevat.

‘Soms is die informatie al bekend bij de politie, maar voegt het niets toe aan het onderzoek. Dus we gaan zo snel mogelijk met de tipgever praten om te kijken of de informatie bruikbaar is’, aldus de politiewoordvoerder.

Crimesite besteedde onlangs ook aandacht aan de moord op Alex Wiegmink in het boek Cold Cases. Weet u meer? Tip de redactie!  

Lees ook:

Zoon Alex Wiegmink: Geen hoop meer

Ex-Posbank-verdachte 4 jaar de cel in

Tipgeld Alex Wiegmink naar 50 duizend