Na woningoverval vindt de politie vier ton cash

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag bekendgemaakt dat er in een onderzoek in een woning in Zwijndrecht waar op 13 september een woningoverval plaatsvond een enorme hoeveelheid cash is gevonden.

Kelder

De woningoverval vond plaats in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 september in een woning aan de Langeweg in Zwijndrecht. Een van de bewoners werd opgesloten in de kelder en drie overvallers doorzochten het huis. Toen ze weg waren wist de bewoner zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

Verhuisdoos

In het daaropvolgende onderzoek in de woning stuitten agenten op een verhuisdoos met geld en zeer waardevolle horloges. Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500 euro biljetten. Het bleek te gaan om 400.000 euro en en vier Rolex-horloges. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen omdat de politie de bewoner van het huis verdenkt van witwassen. Er zijn – nog – geen aanhoudingen verricht.

‘De vondst wordt nu bekendgemaakt omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld’, zo zegt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. De landelijke recherche doet nu onderzoek in de zaak. Ook het functioneel parket en het parket in Rotterdam zijn betrokken.