Nabestaanden Everink eisen 70.000 van De J.

De nabestaanden van de vermoorde Koen Everink eisen in kort geding bijna 70.000 euro van de moordverdachte Mark de J.. Woensdagmiddag dient hierover in Utrecht een kort geding. Volgens de verslaggever van het Algemeen Dagblad gaat het om 27.750 euro die zakenman Everink persoonlijk had geleend en 40.000 van zijn bedrijf Tunga holding.

Voor de rechtbank betogen de nabestaanden dat de oud-tenniscoach nauwelijks iets heeft terugbetaald. De advocaat van Mark de J. heeft tegen de rechter gezegd dat het geleende bedrag veel kleiner is. De J. was met het geleende geld aan het gokken geslagen maar de advocaat stelde dat ook Everink gokte en een deel van dat geldd vergokte door de telefoon van De J. te gebruiken.

De nabestaanden willen het geld zo snel mogelijk hebben omdat ze bang zijn dat ze achter het net zullen vissen. De advocaat van de moordverdachte zegt dat de zaak niet spoedeisend is en dat het beperkte vermogen van de J. nu niet snel afneemt.

In lopende moordzaak speelt een schuld van De J. aan Everink ook een rol dat het OM hierin een motief ziet voor het doden van Everink door De J.. De twee gingen soms pokeren. De J. had een gokverslaving. Volgens De J.’s advocaat is het bedrag dat hij nog moet terugbetalen zo’n 23.000 euro.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen De J. is pas volgend jaar.

Alle berichten over Koen Everink.