Nabestaanden Everink eisen vergoeding

De nabestaanden van Koen Everink spannen een kort geding aan tegen tenniscoach Mark de J., die er van wordt verdacht Everink te hebben gedood. De erven willen een lening van 26.050 euro die Everink aan De J. had verstrekt zo snel mogelijk terug ontvangen.

Koen Everink leende het bedrag aan De J. onder de voorwaarde dat hij het in 13 termijnen zou terugbetalen. Maar volgens de nabestaanden heeft hij slechts 1 termijn terugbetaald en weigert hij de rest te voldoen. Het kort geding vindt aanstaande woensdag 16 november om 14.30 uur plaats in de rechtbank van Utrecht.

Onderzoek

Het onderzoek naar de dood van Everink loopt nog altijd.  Hoofdverdachte Mark de J. moet langer blijven zitten in afwachting daarvan. Tot nu toe zijn er alleen pro-forma zittingen in de zaak geweest, nog geen inhoudelijke behandeling. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zou pas volgend jaar februari van start kunnen gaan, verwacht Justitie. Er is meer onderzoek nodig naar de stappenteller op de telefoon van Mark de J. De data zouden niet overeenkomen met zijn verklaringen. Ook moeten de messen waarmee Everink is neergestoken nader worden onderzocht.

Vertraging

De advocaat van Mark de J., Pieter Hoogendam, vindt  dat Justitie het proces onnodig vertraagt. “Zo kan het wel tot volgende zomer duren”, zei hij tijdens een eerdere zitting . Hij wil ook dat het psychologische onderzoek naar zijn cliënt zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Mark de J. heeft tot nu toe altijd ontkend de moordenaar van Everink te zijn. De werkelijke daders van de moord zouden nog altijd vrij rondlopen, stelt zijn advocaat. De J. houdt nog steeds vol dat hij op de avond van de moord door vier mannen is ontvoerd. De loopbaan van Mark de J. als tenniscoach is volgens zijn advocaat verwoest. De J. trainde de Nederlandse proftennisser Robin Haase.

Voetbal

Mark de J., die op Schiphol werd gearresteerd om de moord op Koen Everink, was de laatste persoon die Everink in leven zag. De J. keek samen met Everink alleen op tv naar de voetbalwedstrijd Feyenoord-AZ. De volgende ochtend werd Everink vermoord in zijn keuken gevonden door een buurman. De J. was een persoonlijke vriend van Everink. Hij bezocht die week nog twee keer eerder de villa in Bilthoven. Na de moord werd de De J. door de recherche als getuige verhoord. De tennistrainer had zichzelf bij de politie gemeld. Hij zei toen dat hij direct na het kijken van de voetbalwedstrijd naar huis was gegaan, maar rond de villa nog wel verdachte personen te hebben gezien.

Zie ook:

Reconstructie moord Everink

Moord op Koen Everink voor de rechter

Mark de J. ontkent moord Everink

Politie zoekt naar horloge Koen Everink

‘Verdachte had al langer conflict met Everink’