Nabestaanden Lesley Timmer naar de rechter

Nabestaanden van de 18-jarige Lesley Timmer, die in 2010 om het leven kwam, stappen naar de rechter om een onderzoek af te dwingen. De man uit Delft werd zwaargewond gevonden op een weg onder een brug in Luik, waarna hij korte tijd later overleed. Volgens de Belgische autoriteiten gaat het om zelfmoord, maar de familie twijfelt daar aan.

De jongen was al enkele dagen vermist toen hij werd gevonden. Uit onderzoek bleek dat hij van de brug was gevallen. De Belgen concludeerden dat het om zelfmoord ging, nadat Nederlandse rechercheurs onterecht zeiden dat Timmer in de war was en suïcidale neigingen had.

Handen op de rug gebonden

Daarnaast is Timmer onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Forensisch Patholoog Frank van de Goot concludeerde eerder al dat de verwondingen mogelijk niet zijn veroorzaakt door de val van de brug. Daarnaast waren Timmer’s handen met zijn eigen schoenveters op zijn rug gebonden. Ook zijn voeten waren bij elkaar geknoopt.

De vader van Timmer klaagde eerder al over het gebrek aan onderzoek naar de dood van zijn zoon. Een klachtencommissie oordeelde al dat de Nederlandse politie flinke steken heeft laten vallen, maar zowel de politie las het OM weigeren te onderzoeken of er op Nederlands grondgebied strafbare feiten zijn gepleegd in de zaak. Advocaat Sébas Diekstra probeert dat nu via een artikel 12-procedure af te dwingen.