Familie Lesley Timmer wil graf openmaken

De nabestaanden van Lesley Timmer, die in 2010 op 18-jarige leeftijd overleed, willen het graf openmaken om het lichaam te onderzoeken. Timmer werd gevonden in Luik, en de Belgische politie denkt dat de scholier zelfmoord heeft gepleegd. Maar volgens Sébas Diekstra, advocaat van de familie, zijn er verdachte omstandigheden rond Timmers dood.

De familie wil het lichaam opgraven om het te onderzoeken op botbreuken. De Belgische politie ging er namelijk vanuit dat Timmer van de brug was gesprongen of gevallen. Maar Diekstra wil weten of het ook mogelijk is dat hij uit een rijdende auto is gegooid. Er is toestemming gevraagd bij de gemeente om het lichaam op te graven.

Samengebonden handen

Eerder stelde forensisch patholoog Frank van de Goot al dat het er niet op lijkt dat Timmer van de brug is gevallen, gezien de verwondingen die hij had. Ook waren de handen van Timmer met zijn eigen schoenveters op zijn rug gebonden, en ook zijn voeten waren samengebonden.

De familie stelt al jaren dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek. De politie zou bijvoorbeeld niets hebben gedaan met de informatie die de vader van Timmer gaf toen hij aangifte van vermissing ging doen. Hij heeft toen gezegd dat zijn zoon maanden voor zijn verdwijning angstig was, en zich bedreigd voelde.

Dna-spoor

Op de veters waarmee de handen van Timmer bij elkaar zijn gebonden, is een onbekend dna-spoor gevonden, zo werd eerder al duidelijk. De familie wil dat hier ook onderzoek naar wordt gedaan.