Nachtclub in Noordwijk gesloten na vondst explosief

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Noordwijk heeft nachtclub HOME voor twee weken gesloten. Bij de uitgaansgelegenheid aan de Grent werd dinsdagochtend een explosief gevonden. Maandagnacht ging aan de Binnenweg al een explosief af bij de woning van de exploitant van de nachtclub. Niemand raakte gewond, maar de schade was aanzienlijk.

Harde klap

Dinsdagochtend rond 8.00 werd de omgeving rond nachtclub HOME ontruimd vanwege de vondst van een explosief. De Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) heeft het explosief meegenomen voor onderzoek. Maandagnacht werd in de omgeving van een woning aan de Binnenweg in Noordwijk een harde klap gehoord. Enkele ramen van woningen liepen daardoor schade op. Pas in de ochtend ontving de politie hiervan een melding.

Mogelijk verband

De gemeente en politie willen niet bevestigen dat beide explosieven met elkaar verband houden, maar volgens Omroep West blijkt dat de exploitant van discotheek HOME woont op het adres aan de Binnenweg waar het explosief is ontploft. Beide panden worden de komende tijd door de politie en een beveiligingsbedrijf extra in de gaten houden.

Burgemeester Hermans geeft als verklaring voor de tijdelijke sluiting van HOME: ‘Ik neem deze bestuurlijke maatregel, omdat onze inwoners, ondernemers en toeristen zich veilig moeten voelen in ons uitgaansgebied. Wij doen er alles aan om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.’