Nachtclub Magnum opnieuw beschoten en gesloten

De Zoetermeerse nachtclub Magnum is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw beschoten. Om 3 uur in de ochtend kreeg de politie een melding van een schietincident. Er zijn geen doden of gewonden. De club ligt al langer letterlijk en figuurlijk onder vuur.

Meerdere schoten

Rond 02.50 zagen beveiligers dat er een kleine lichtgekleurde auto met een donker dak stopte bij de club. Er stapte een man uit die vervolgens meerdere schoten loste. Daarna stapte de man weer in de auto en reed met hoge snelheid weg. De beveiligers van de horecagelegenheid belden direct 1-1-2. De politie vond 18 hulzen bij het pand.

Granaat

Het is niet voor het eerst dat er geweldsincidenten zijn  bij Club Magnum. In november 2018 werd een handgranaat aan de deur gehangen en in september 2018 werd er op het pand geschoten met een automatisch vuurwapen. De zaak ging toen op last van burgemeester Aptroot tijdelijk dicht.

Spuugzat

Hij wil de zaak nu definitief sluiten, zegt hij tegen Omroep West. ‘Er is hier weer geschoten. Ik was het al spuugzat, en zo mogelijk ben ik dat nu nog meer. Er zitten hier twee horecagelegenheden en daar waren mensen aanwezig, dus dat is gevaarlijk. Het liefst zou ik de zaken voor de eeuwigheid sluiten. De clubs hebben hierbij ook een verantwoordelijkheid, die trekken een bepaald soort publiek aan. Maar ik ga me beraden over de maatregelen, want dit is absoluut onacceptabel. Maar tijdens het onderzoek van de politie gaat de zaak sowieso dicht.’

Zie ook:

Club gesloten na vondst handgranaat

Deur Zoetermeerse club beschoten

‘Zoetermeerse club is crimineel broeinest’