Nachtmerrie voor homoseksuele stapper

De recherche in Amsterdam zegt dringend getuigen te willen spreken die wat kunnen zeggen over een ontvoering, gewelddadige beroving en  mishandeling van een 21-jarige homoseksuele jongen afgelopen weekend in Amsterdam. Een taxichauffeur speelde daarin een bijrol.

Ritje 150 euro

In de nacht van zaterdag op zondag pakte het slachtoffer rond 02.00 na een bezoek aan een homobar een taxi op de Amstel, op de hoek bij de Halve Maansteeg. Volgens het slachtoffer keek de taxichauffeur om en keek hij herhaaldelijk in zijn binnenspiegel om contact te houden met een achtervolgende auto, mogelijk een SUV. Bij het Emmaplein bij de ingang van het Vondelpark waar het ’s nachts op straat zeer stil is zag het slachtoffer dezelfde SUV dichtbij de taxi. Hij gooide in paniek 20 euro naar de chauffeur en vluchtte de auto uit. Hij hoorde de chauffeur roepen dat hij 150 euro moest betalen. Auto’s achtervolgden hem en hij werd van achteren vastgegrepen, geslagen en meegetroond naar de SUV.

Kankerhomo

Hij hoorde ‘hou je bek, kankerhomo’ en werd de SUV ingetrokken. Op dat moment zette de bestuurder de auto in beweging. De jongen werd voortdurend mishandeld en beroofd van het zijn geld. Toen de belagers een bankpas vonden reden ze naar een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Zeilstraat, hoek Amstelveenseweg. Daar moest hij pinnen en een bedrag opnemen. Uit angst heeft het slachtoffer een geldbedrag opgenomen en aan de daders gegeven. Het slachtoffer werd nog iets toegeroepen in vermoedelijk Arabisch. De auto reed weg in de richting van de Amstelveenseweg. Het slachtoffer is in paniek naar huis gerend. In het ziekenhuis werd later een flinke hersenschudding geconstateerd en meerdere kneuzingen.

Camerabeelden

De politie onderzoekt camerabeelden die beschikbaar zijn langs de gereden route. De daders zijn rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst. De bestuurder had een baardje van een paar dagen oud, hij droeg een donkere pet en een donker vest met capuchon. De tweede man droeg donkere kleding, zwarte Nike-schoenen met een witte zool en had een sportief postuur.