Namen verdachten diefstallen kluisjes bekend

Vorige week heeft de politie invallen gedaan in het onderzoek naar de kluisjesroof in Oudenbosch. Op een pro forma-zitting tegen twee verdachten noemde de officier van justitie de namen van twee mannen die volgens haar de diefstal uit de kluisjes hebben gepleegd en nu voortvluchtig zijn: B. en F..

Kroatië

Eén van de twee is oorspronkelijk afkomstig uit Kosovo en zou in Kroatië zijn, aldus Omroep Brabant. De ander zou zijn uitgeweken naar Turkije.

Volgens het het OM loopt er momenteel politieonderzoek in Kroatië. Ook zei de officier dat er mogelijk een gezin van één van de verdachten plotseling is verhuisd. Bij dat gezin zou een inval zijn geweest.

Buit

De verdachten Agron K. (46) uit Roosendaal en Johan van W. (43) uit Etten-Leur moeten van de rechtbank nog in voorlopige hechtenis blijven. Ze werden op maandag 30 april door een arrestatieteam van hun bed gelicht. Justitie denkt dat de twee medewerkers van het Bredase beveiligingsbedrijf EBN de rovers de Rabobank in Oudenbosch hebben binnengesmokkeld. De rechtbank vindt het ongewenst dat de twee in vrijheid zouden zijn omdat ze met elkaar contact kunnen hebben. Belangrijk daarbij vindt de rechtbank ook dat de buit nog niet terecht is en de krakers nog op vrije voeten zijn.

Miljoenen

Het onderzoek naar de kraak is nog in volle gang. Er is inmiddels ook informatie uit beveiligde telefoons beschikbaar. Mogelijk zijn er al in november 2017  voorverkenningen uitgevoerd door verdachten.

Er zijn bij de Rabobank in Oudenbosch ongeveer 300 klusjes gekraakt. De buit beloopt misschien ruim zes miljoen euro.

Zie ook:

‘Nieuwe verdachte kluisjesroof Rabobank’

Weer bedreiging in kluisjeskraak-zaak

Familie verdachte kluisjeskraak bedreigd

Krakers Rabobank maakten zes miljoen buit

Beveiliger ontkent betrokkenheid kluisjesroof