Naoufal F. opgepakt in Dublin

De 35-jarige Marokkaanse Nederlander Naoufal F. (alias “Noffel”) is door de Ierse politie (de Gardai) gearresteerd in Dublin. Hij werd bij toeval aangetroffen in een luxe appartement in Baggot Street. De arrestatie vond al op 7 april plaats. Naoufal F. zou betrokken zijn geweest bij verschillende liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Het appartement waar F. werd aangehouden, is in gebruik bij de beruchte Kinahan-bende. Die zijn in een bloedige vete beland met een andere vooraanstaande clan in Dublin, de Hutch-bende. Over en weer zijn al verschillende slachtoffers gevallen, deze week nog werd een niet betrokken omstander per vergissing op straat doodgeschoten.

Scarface

Volgens het Parool wordt Naoufal F. ook in verband gebracht met de liquidatie van Samir B., alias Scarface. B. werd in augustus 2014 in Marbella geliquideerd. Er waren al berichten dat de moord op Scarface met een Ierse moord te maken zou hebben. F. is nooit voor deze moord aangehouden. Justitie heeft F. ook beschuldigd van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, maar kreeg het bewijs daarvoor niet rond. F. is ook voor de zaak in de Staatsliedenbuurt nooit voor de rechter gebracht.

Rolex

Naoufal F. wordt door de Ieren beschuldigd van het in bezit hebben van valse identiteitsbewijzen. Hij legitimeerde zich aan de Gardai met een vervalst paspoort op naam van ene Omar Gazoui. Mogelijk dat de Ieren F. ook nog gaan vervolgen voor witwassen. Er werden bij F. in het appartement drie peperdure horloges aangetroffen, waaronder een Rolex van 35.000,– euro en een Audemars Piguet Royal Oak, ter waarde van 40.000,– euro. Ook vond de Garda meer dan 12.000,– cash in de woning waar F. werd aangehouden. Bij zijn arrestatie liep F. op schoenen die meer dan 800,– euro kosten.

Joggingbroek

Naoufal F. werd vandaag voorgeleid. Gekleed in een joggingbroek, een grijze Nike-sweater en witte sneakers deed hij er het zwijgen toe. Op 22 april moet hij opnieuw voorkomen.

Vredesbespreking

Overigens vond er onlangs in het diepste geheim in Amsterdam een vredesbespreking plaats tussen de bovengenoemde Kinahans en de Hutch-bende. De meeting was een initiatief van Christy Kinahan, alias Dapper Don. Hij heeft vroeger vastgezeten in Amsterdam en spreekt vloeiend Nederlands. Blijkbaar hebben die besprekingen niets opgeleverd. Amsterdam is net als de Costa del Sol een geliefde verblijfplaats voor Ierse criminelen.

Meer over Kinahan:

Ierse topverdachte naar België

Ierse topwitwasser veroordeeld in Antwerpen