‘Narcos’-locatiescout vermoord na achtervolging

Een Mexicaanse locatiescout voor de Netflix-hitserie Narcos is door onbekenden doodgeschoten, terwijl hij aan het werk was voor de opnames voor het vierde seizoen van de populaire serie.

Geweld

De auto en het met meerdere kogels doorzeefde lichaam van Carlos Muñoz Portal werden afgelopen maandag al teruggevonden op een zandweg bij de Mexicaanse stad Temascalapa, grenzend aan de door geweld geteisterde staat Hidalgo. Volgens een vriend van Muñoz was hij waarschijnlijk op pad gegaan om foto’s van locaties te maken, voor het vierde seizoen van de populaire Netflix-televisieserie Narcos, die draait om het leven van de legendarische drugsbaas Pablo Escobar. De vriend vertelt de Spaanstalige krant El Pais dat hij denkt dat de 37-jarige Muñoz is vermoord door mensen in de regio, die dit niet vertrouwden. In de staat Hidalgo stierven in de maand juli al 182 mensen door geweld.

Achtervolging

De politie heeft maar weinig aanwijzingen wie de moordenaar van Muñoz kan zijn geweest, omdat er in het landelijke gebied geen ooggetuigen waren van de gebeurtenis. Om die reden is de moord op de filmmaker pas later in de week bekendgemaakt. Men vermoedt aan de hand van sporen wel dat een achtervolging van zijn auto voorafging aan zijn dood. Niet duidelijk is of hij op weg was naar Hidalgo, of op de terugweg

Huis des doods

Al eerder liet de producent van de serie ‘Narcos’ weten dat de serie zich van Colombia naar Mexico zou verplaatsen, omdat de drugskartels indertijd gebruikmaakten van een smokkelroute door dat land. In de nieuwe serie schetst men het ontstaan van het Juarez-kartel in Mexico, dat tijdens haar bestaan onder meer gebruikmaakte van een ‘huis des doods’ voor haar martelpraktijken.

Held van drugsbaas

De zoon van Pablo Escobar liet zich eerder negatief uit over de Netflix-show. Juan Pablo Escobar vindt dat de serie zijn vader romantiseert en een held maakt van de gewelddadige drugsbaas, die in 1993 zelf door een arrestatieteam werd doodgeschoten. Narcos wordt gemaakt door de Franse productiemaatschappij die ook de films ‘Hannibal’ en ‘Intouchables’ uitbracht. Locatiescout Muñoz had veel ervaring in de filmindustrie. Hij werkte in zijn land onder meer mee aan de productie van de James Bond-film ‘Spectre’, en ‘Fast & Furious’.

Lees hier meer

Zomerhuis Escobar omgebouwd tot luxe hotel

‘Pablo Escobar pleegde zelfmoord’

Escobar’s hitman begint YouTube-kanaal (VIDEO)

Van Pablo Escobar naar “Narcos” (#2) (VIDEO)

Van Pablo Escobar naar “Narcos” (VIDEO)

Dit klopt niet in Netflix’ Chapo (UPDATE)