Ndrangetha-maffiabaas Francesco Strangio opgepakt (VIDEO)

Na ruim een jaar lang voortvluchtig te zijn geweest, is Ndrangetha-maffiabaas Francesco Strangio op een zolderkamer in de provincie Cosenza (Calabrië) opgepakt. Dat meldt de Italiaanse politie.

Nederland

Strangio organiseerde cocaïnesmokkel vanuit Zuid-Amerika en had “logistieke centra” in heel Italië en landen als België, Nederland en Duitsland. Met koopvaardijschepen werden de drugs naar verscheidene havens in Europa gesmokkeld, waaronder Antwerpen en Hamburg.

‘Most wanted’-lijst

De maffiabaas was al ruim een jaar voortvluchtig, nadat hij in Italië was veroordeeld tot een celstraf van veertien jaar vanwege het leidinggeven aan grootschalige drugstransporten. Strangio kreeg een plek op de ‘most wanted’-lijst van de Italiaanse autoriteiten. Hij verschool zich op diverse plaatsen in de provincie Cosenza, aldus de politie. Hij werd uiteindelijk op een zolderkamer opgepakt in het plaatsje Rose in de provincie Cosenza. Twee koffers met 8.000 euro stonden er klaar voor het geval hij op de vlucht moest slaan. 

De Calabrische maffia Ndrangheta is volgens Italiaanse autoriteiten de machtigste internationale maffiaorganisatie, die wereldwijd de cocaïnehandel controleert.