‘Ndrangheta-leden krijgen straffen voor NL-cocaïne (UPDATE)

Een groep Italianen is veroordeeld in Milaan voor handel in cocaïne die ze importeerden vanuit Nederland. 24 verdachten kregen 210 jaar celstraf. Hoofdverdachten waren vier zoons van ‘Ndrangheta-kopstuk Nicola Loiero, aldus Italiaanse media.

18 jaar

Vincenzo, Cosimo en Giovanni Loiero kregen de zwaarste straf: 18 jaar cel. Hun broer Raphael ruim 16 jaar. De cocaïne werd via Brazilië naar Rotterdam geïmporteerd en had het stempel “Z1”. De clan opereerde vanuit een villa in Trezzano sul Naviglio, een westelijk stadsdeel van Milaan. De groep maakte zich ook schuldig aan een tiental ontvoeringen. Het onderzoek liep al sinds 2012 en leidde in 2016 tot arrestaties.

Ruga

De broers maken deel uit van de ‘Ndrangheta-clan Ruga-Loiero-Metastasio uit het gebied rond het plaatsje Monasterace. Nicola Loiero en Giuseppe Ruga zitten al sinds eind jaren negentig in de gevangenis.

Onder de veroordeelden in Milaan zijn ook figuren die de politie rekent tot andere families uit Calabrië, zoals die van Morabito. Deze clan heeft een belangrijk deel van de cokehandel in Milaan in handen. Rocco Morabito werd eerder deze maand opgepakt in Uruguay.

Eén verdachte zou mogelijk een link hebben met de affaire die leidde tot de slachting van zes maffiosi uit de ‘Ndrangheta in Duisburg (D) in 2007.

De laatste berichten over de ‘Ndrangheta:

Voortvluchtige Italiaan ‘van ‘Ndrangheta’ gepakt

Statistieken over de maffia zijn er niet

Politie krijgt speciaal anti-maffiateam

Kopstuk Italiaanse maffia gepakt in Uruguay

Politie houdt ‘Ndrangheta-verdachte aan (VIDEO)

Maffiose bloemenhandelaren geplukt