‘Ndrangheta-verdachte vast in Duitsland

In Duitsland is deze week Antonio Strangio (38) opgepakt. Hij wordt gezien als een vooraanstaand lid van de Nirta-Strangio-clan van de ‘Ndrangheta. Italië heeft om zijn overlevering gevraagd. Aldus Italiaanse media.

Onroerend goed

Strangio werd in Moers bij Duisburg aangehouden. Hij is in Duitsland veroordeeld tot 19 maanden cel voor fraude bij een onroerend goed-transactie. Die verdenking vloeide voort uit het onderzoek naar de zesvoudige moord in Duisburg op 15 augustus 2007 bij een pizzeria. De slachtoffers behoorden tot de Pelle-Vottari-Romeo-clan.

De beide clans komen uit het dorpje San Luca in Calabrië. Veel criminele inwoners van dat dorpje zijn in de loop der jaren ondergedoken in de regio Duisburg.

Carnaval

Antonio Strangio wordt ook wel “TT” genoemd, hij heeft een voorliefde voor auto’s van het merk Audi. Hij werd in Italië sinds 28 december 2012 gezocht vanwege lidmaatschap van de ‘Ndrangheta.

De cirkel van bloedwraak tussen de dorpsbewoners van San Luca, de families Pelle en Nirta-Strangio, eiste al tientallen slachtoffers. Het geweld ontstond op 10 februari 1991 na het gooien van een ei met carnaval.