Nederland vraagt overlevering van de “koning van lachgas” (en synthetische drugs)

De Nederlander Cornelis F. (42) is verdachte in een zeer groot Nederlands politieonderzoek van het landelijk parket naar de productie van synthetische drugs en de handel in lachgas. Hij zit al sinds 1 oktober in de cel na een inval in zijn villa in Ravels (Poppel), aldus de Gazet van Antwerpen.

Turnhout

Hij verzette zich tegen het verzoek van Nederland voor zijn overlevering. Nederland zou hem zien als een topfiguur in de productie van chrystal meth, amfetamine en MDMA (xtc-pillen). De raadkamer in Turnhout besliste dinsdag dat F. moet worden uitgeleverd maar hij kan tegen die beslissing nog in beroep gaan. Hij wordt in Nederland verdacht van witwassen van criminele geld, drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Op 1 oktober beukte een gepantserde auto de poort van zijn villa in. Cornelis F. werd ter plaatse gearresteerd. Er zijn drie vuurwapens, vier auto’s, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren in beslag genomen, naast apparatuur voor de productie van drugs.

50 ton lachgas

Er waren ook invallen in een ander pand in Poppel en in woningen in Tilburg en Maasdijk. In totaal zijn vier mensen opgepakt: drie mannen en een vrouw van tussen 37 en 42 jaar.

De politie in België kreeg lucht van de illegale invoer door F. van 50 ton lachgas en dat opsloeg in een loods in Sint-Niklaas. Naar die kwestie loopt een separaat Belgisch onderzoek.

De website MedicalMadnesss.com is sinds vorige uit de lucht. Op die site was het mogelijk om grote en kleine hoeveelheden lachgas te bestellen.