Nederlander (26) schopt Duitse toerist bewusteloos op Mallorca

De Spaanse politie heeft dinsdagochtend op Mallorca een 26-jarige man uit Nederland opgepakt die wordt verdacht van de zware mishandeling van een Duitse toerist (52). Het slachtoffer zou meerdere malen tegen zijn hoofd zijn geschopt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Dronken

Het geweld vond plaats in badplaats El Arenal op Mallorca. Daar zagen politieagenten dinsdagochtend een dronken man lopen die met moeite op zijn benen kon staan. Een andere man liep op hem af en duwde en sloeg hem zonder iets te zeggen omver, waarna het slachtoffer meerdere malen tegen zijn hoofd werd getrapt. Door snel ingrijpen van de politie werd verder geweld voorkomen tegen het slachtoffer dat al bewusteloos op de grond lag.

De zwaargewonde 52-jarige Duitse toerist werd door agenten met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij momenteel verblijft.

Geen relatie

Volgens Spaanse media was er van beide kanten sprake van overmatig alcoholgebruik en zijn de dader en slachtoffer geen bekenden van elkaar. De 26-jarige Nederlander bood geen verzet tijdens zijn arrestatie door de lokale politie van Llucmajor en de Guardia Civil. De verdachte is door de Guardia Civil aan de rechter voorgeleid. Hij zit voorlopig vast.

Berucht

Mallorca is berucht om het uitgaansgeweld dat er plaatsvindt. In juli 2021 werd in badplaats El Arenal de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zo zwaar mishandeld door een groep Nederlanders, dat hij enkele dagen later aan zijn verwondingen bezweek.