Nederlander aangehouden na vangst 20 kilo coke in Belgische loods

Nederlander aangehouden na vangst 20 kilo coke in Belgische loods

Het parket van Antwerpen is een gerechtelijk onderzoek gestart nadat de politie dinsdag in een loods in Aartselaar (provincie Antwerpen) ongeveer 20 kilo cocaïne aantrof. Er zijn vijf verdachten aangehouden tussen 32 en 63 jaar met de Belgische, Armeense en Nederlandse nationaliteit. Twee van hen zitten langer vast.

(Beeld uit archief)

De politiezone Hekla kreeg dinsdagmiddag een melding van ‘verdachte handelingen’ aan een loods achter kledingwinkel E5-mode op de Boomsesteenweg in Aartselaar. Toen de politie ter plaatse kwam, werd in een loods ongeveer 20 kilo cocaïne aangetroffen. Er zijn vijf mannen tussen de 32 en 63 uit België, Armenië en Nederland gearresteerd. Zij zijn verhoord door de politie.

De loods kwam al eerder naar voren in een lopend drugsonderzoek.

Langer vast

De vijf verdachten zijn woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om twee mannen van 32 en 48 aan te houden op verdenking van drugshandel in vereniging. Ze verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer. Twee andere verdachten (58 en 63) werden vrijgelaten en een 42-jarige verdachte kreeg voorwaarden opgelegd.

Het onderzoek wordt voortgezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Mechelen onder leiding van de onderzoeksrechter.