‘Nederlander doodde Thaise echtgenote per ongeluk’

De 40-jarige Matthew M. uit Helmond, die vorige week woensdag is opgepakt in verband met de dood van zijn Thaise echtgenote (35), heeft bekend zijn vrouw per ongeluk te hebben gedood. Dat hebben Thaise rechercheurs gezegd tegen verschillende media in het land.

Kledingkast

M. zou een verklaring afgelegd hebben over wat er die zaterdagavond is gebeurd. Hij zou zijn vrouw hebben verzocht om te stoppen met chatten met een mannelijke vriend, zij zou dit hebben genegeerd. In een reactie zou M. de tablet van zijn vrouw af hebben gepakt waarna een heftige ruzie ontstond.

Hij zegt de vrouw tegen de kledingkast te hebben geduwd, haar hoofd zou op de hoek van de kast terecht zijn gekomen. Hij zegt haar niet met de tablet te hebben geslagen.

Andere lezing

De Thaise politie heeft vooralsnog een andere lezing. De vrouw had verwondingen aan haar gezicht en hoofd en blauwe plekken op haar torso. Dat duidt er volgens de politie op dat ze zeer gewelddadig is aangevallen en gedood.

Vlucht

M. is de ochtend na de ruzie en dood van zijn echtgenote met een pick-up weggereden van huis. Drie dagen later werd hij in Cambodja opgepakt, het vermoeden bestaat dat hij op weg was naar Vietnam. De vrouw werd twee dagen na haar dood door haar vader gevonden