Nederlander bekent moord op Belg

De Nederlander Rob K. heeft bekend dat hij de 54-jarige Belg Mathieu Henkens om het leven heeft gebracht. K. is dinsdag zelf naar de politie gestapt en heeft daar zijn verhaal gedaan. Dat melden de Belgische media woensdag. Hij verklaarde al jaren ruzie te hebben gehad met het slachtoffer, die zijn onderbuurman was.

(Beeld: nieuwsblad.be)

Mathieu Henkens werd zaterdag dood gevonden in zijn woning. Hij zou badend in het bloed hebben gelegen. Uit autopsie bleek dat hij meerdere klappen met een voorwerp op zijn hoofd heeft gehad en dat hij is gestoken, aldus de Belgische media.

De ex-slager en tegenwoordig wietteler Henkens leefde al jaren in onmin met Rob K. Het was in de omgeving van het slachtoffer ook bekend dat de twee ruzie hadden en elkaars bloed wel konden drinken. De buurvrouw en een vriend van Henkens, die het lichaam zaterdag hebben gevonden, zouden meteen naar de bovenbuurman hebben gewezen.

In 2011 zou Henkens al een moordpoging hebben overleefd. Er was op hem geschoten en volgens het slachtoffer was Rob K. daar verantwoordelijk voor maar volgens de vrienden kon hij dat nooit hardmaken. In eerste instantie heeft K. ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben, maar uiteindelijk heeft hij zich toch op het bureau gemeld.