Nederlander bekent steekpartij op Meir in Antwerpen

Een Nederlander staat donderdag voor de Antwerpse onderzoeksrechter omdat hij dinsdagmiddag drie mannen steekwonden zou hebben toegebracht op de Meir, de grote winkelstraat in Antwerpen. Twee Surinaamse mannen zitten ook vast in de zaak.

Brentano

Volgens het Antwerpse parket kregen rond 17.15 twee groepjes op straat ruzie met elkaar. De aanleiding zou zijn geweest dat iemand van het ene groepje tegen iemand opbotste van het andere. Dat gebeurde ter hoogte van de winkel van Brentano. Het leidde direct tot duw-en trekwerk en wat klappen. Op een bepaald moment heeft één man een mes getrokken en heeft daarmee drie mannen verwond.

Zwaargewond

Deze slachtoffers zijn drie mannen van 21, 26 en 29 jaar uit Antwerpen en Borgerhout. Een van hen raakte zwaargewond door een messteek in de buik. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar zou inmiddels buiten levensgevaar zijn. Een slachtoffer verblijft ook nog in het ziekenhuis, het derde slachtoffer mocht na verzorging naar huis.

Surinamers

Drie verdachten vluchtten weg, maar werden door politie snel in de kraag gevat in de Gratiekapelstraat. Door forensisch onderzoek werd onder meer het steekwapen gevonden.

Tijdens verhoren door de lokale recherche heeft een 28-jarige Nederlander uit Zwijndrecht toegegeven dat hij het mes had gebruikt. Hij verklaarde dat hij de andere partij op afstand wilde houden en wilde afschrikken.

Het parket Antwerpen vraagt voorlopige hechtenis wegens poging doodslag. Dat geldt ook voor een 25-jarige Surinamer uit Sint-Niklaas en een 20-jarige Surinamer uit Antwerpen, die worden verdacht van zware mishandeling.