Nederlander geliquideerd in België

Een Nederlander van rond de 50 jaar is doodgeschoten in Witgoor-Dessel, een Belgisch plaatsje over de grens bij Eindhoven. De politie vond zijn lichaam in een kanaal tien kilometer van Witgoor-Dessel. Wie de man precies is, is nog onbekend.

 

De Nederlander werd maandagavond laat doodgeschoten op een landweg. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Buurtbewoners zeggen rond middernacht drie schoten te hebben gehoord.

Ooggetuigen wezen de politie op een auto die in brand stond. Dit bleek een Audi met Nederlands kenteken te zijn. Ook werden er bloedsporen aangetroffen. De politie kamde de omgeving uit en zette een helicopter in met thermische camera in. Dat leverde niks op. Op aanwijzing van een fietser vonden duikers het stoffelijke overschot van de eigenaar van de auto.

Het slachtoffer is met meerdere kogels doodgeschoten. Hij had in ieder geval een schotwond aan zijn hoofd. De Belgische politie onderzoekt het lichaam van het slachtoffer en de Audi. Het sporenonderzoek bij het kanaal en de plek waar de auto is gevonden, is afgerond. Er wordt rekening mee gehouden dat het om een afrekening van criminelen gaat.