Nederlander geliquideerd in Colombia

In de Colombiaanse stad Baranquilla is gisteren een man met de Nederlandse nationaliteit geliquideerd. Het slachtoffer is volgens zijn paspoort José Antonio Gómez Domínguez (40), geboren in Haarlem. Hij woonde in een appartementengebouw in het noordelijk deel van Baranquilla. Toen hij tegen 19.00 voor het gebouw uit zijn auto stapte kwam hij onder vuur te liggen en werd hij dodelijk getroffen door drie kogels.

Volgens de politie was het slachtoffer net thuisgekomen van een bezoek aan de badplaats Puerto Velero. Mogelijk is hij gevolgd door de schutter die achterop een motor zat. Gómez Domínguez is nog naar het ziekenhuis gebracht maar bleek bij aankomst overleden te zijn. De twee schutters zijn ontkomen. Volgens de politie zijn er camerabeelden beschikbaar waarop ze te zien zijn.

In Colombiaanse media staat dat het slachtoffer al tien jaar in Baranquilla woonde en zich bezig hield met handel in vastgoed en grond. Maar volgens familieleden in Nederland was hij in afwachting van een hoger beroep-zaak in voor een moord in Nederland. Gómez Domínguez beschikte over een Nederlands paspoort dat is uitgegeven in Amsterdam in 2009.