NL’er gepakt in groot Europees drugsonderzoek

In Spanje zijn drie Britten en een Nederlander opgepakt die deel uit zouden maken van een groep die op grote schaal handelt in synthetische drugs. Het onderzoek begon in 2014 en eerder werden al twaalf anderen opgepakt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Spanje. Ze worden gelinkt aan de grootste vangst van apaan sinds de chemische stof verboden werd.

Dat schrijft het Spaanse El Mundo. De apaan werd in 2015 gevonden in een drugslab. Het ging om een voorraad van 122 kilo. In het lab werden twee personen aangehouden.

Diverse drugsvangsten

Inmiddels zijn in het onderzoek diverse drugsvangsten gedaan. Naast de apaan in het drugslab werd er in het Verenigd Koninkrijk 400 kilo marihuana gevonden. Later werden ook drie wietkwekerijen ontmanteld, en werd een Brit gearresteerd met acht kilo marihuana in zijn kofferbak. Ook werden nog eens vier Britten gesnapt die betrokken waren bij het transport van 167 kilo hasj, dat verstopt was in pallets met pakken sinaasappelsap.

Deze arrestaties leidden naar nog een Brit, die onder meer 11 liter vloeibare amfetamine in zijn huis had opgeslagen. Wat de rol van de Nederlander is, is onduidelijk.