Nederlander in bolletjesbroek

Links in beeld de bolletjesbroek waarmee de Nederlander Marcel de W. dacht de douane in de Dominicaanse Republiek te slim af te zijn. Hij kwam er niet aan toe de broek op Schiphol, of zelfs maar in de DR, uit te proberen. De Dirección Nacional de Control de Drogas (DNCD) – zeg maar de nationale drugspolitie – had al lang voor vertrek informatie gekregen dat De W. met de broek op reis zou gaan. 

In de broek van Marcel de W. vond de politie 2,9 kilo aan bolletjes.

De W. is vrijdag aangehouden in de plaats Puente San Carlos met een Dominicaanse man en een Dominicaanse vrouw. De drie reden op dat moment in een Toyota Corolla, mogelijk op weg naar een vliegveld.

De DNCD zegt een groep op het spoor te zijn die mulas (letterlijk: muilezels of lastdieren) met coke in vliegtuigen naar Europa laat vliegen. De drie maakten deel uit van die groep. De DNCD zegt meer aanhoudingen te verwachten.

De Dominicaanse Republiek is op dit moment de belangrijkste startplaats voor bolletjesslikkers en andere kleine smokkelaars van cocaïne. Marcel de W. wacht een celstraf van rond de tien jaar of meer.