Nederlander in Cali opgepakt in onderzoek VS

In Cali, Colombia, is de Arubaanse Nederlander Anthony Marsera aangehouden op verzoek van de Verenigde Staten. Marsera is verdachte in een internationaal onderzoek naar cocaïnehandel. Volgens Colombiaanse media vond de aanhouding plaats na een routineonderzoek door ambtenaren van de immigratiedienst die de gastenlijst van een hotel onderzochten.

Marsera stond volgens een communiqué van de Colombiaanse immigratiedienst op de opsporingslijst van Interpol. Wat precies de verdenkingen zijn van de Amerikanen is niet bekend. Volgens de dienst wordt hij er door de openbaar aanklager in het Southern District van New York van verdacht deel uit te maken van een groepering die cocaïne naar New York vervoerde.

De Antilliaanse Rotterdammer Marsera figureerde onder meer voor in onderzoeksdossiers naar corruptie en witwassen op de Nederlandse Antillen. Hij is aangehouden geweest in het Zambezi-onderzoek naar fraude en corruptie op Bonaire, dat in 2009 klapte. Marsera exporteerde destijds vanuit Aruba containers naar Port Everglades in Florida.