Nederlander in verband met zelfmoord Canada

Een 36-jarige Nederlander wordt in verband gebracht met de zelfmoord van een Canadese tiener. De man zou het 15-jarige meisje Amanda Todd hebben gedreven tot de zelfmoord door haar af te persen met webcam-beelden waarop de tiener uit de kleren ging.

Volgens Canadese media gaat het om de Nederlander Aydin C., die sinds januari in ons land vastzit op verdenking van bezit en verspreiding van kinderporno. Hij zou de beelden onder meer hebben opgenomen via de webcam.

Webcam

'De verdachte is halverwege januari door de politie aangehouden in de regio Tilburg. De 36-jarige man wordt ervan verdacht dat hij via internet minderjarige meisjes benaderde en verleidde tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. Vervolgens zou hij de meisjes onder druk hebben gezet om mee te werken aan het maken van nieuw beeldmateriaal. Het onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat de verdachte slachtoffers fysiek heeft misbruikt', aldus het OM.

Oplichting

Het OM verdenkt de man er ook van dat hij in het buitenland waarschijnlijk volwassen mannen heeft opgelicht. Deze mannen verrichtten seksuele handelingen voor de webcam, in de veronderstelling dat ze via internet contact hadden gelegd met een minderjarige jongen. De verdachte zou de mannen geld afhandig hebben gemaakt met het dreigement de beelden te overhandigen aan de politie.

Donderdag was de eerste zitting, een pro formazitting, in deze zaak in de rechtbank in Amsterdam. Daar werden deze verdenkingen bekend gemaakt door de officier van justitie.

Overlevering 

De Canadese autoriteiten willen dat de Nederlander wordt overgeleverd om daar vervolgd te worden voor betrokkenheid bij de zelfmoord van Amanda Todd. Dat schrijven de Canadese media.