Nederlander krijgt 20 jaar in België

De Nederlander Andreas W. uit Arnhem is in België door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor doodslag. Hij stond met zijn ex-partner Adriana K. terecht voor doden en beroven van de 41-jarige Vlaming Stefaan Bekeart. Adriana K. werd vrijgesproken.

Zolder

Bekaert is in februari 2014 met veertien messteken en gewikkeld in een zeil dood gevonden op de zolder van zijn woning in het Vlaamse Menen. Waarschijnlijk was hij al drie weken eerder om he leven gebracht. Zijn bankpas en auto waren meegenomen. De politie vond de gestolen auto bij een kanaal in het Belgische Ravels.

Gelogeerd

W. (54) en K. (44) werden verdacht omdat ze van december tot eind januari 2013 bij het slachtoffer gelogeerd. Er werd dna van W. gevonden op de broek van het slachtoffer. Verder bleek de gestolen bankpas in Nederland gebruikt. Ook waren er aanwijzingen dat de zoon van W. aan vrienden had verteld dat zijn vader een man had gedood in België. De verdachten werden aangehouden in Arnhem.

K. en W. hebben steeds betrokkenheid ontkend. K. heeft wel erkend Bekaert te hebben gestoken.

De rechtbank concludeert dat Adriana K. wel in de woning was op de dag dat Bekaert waarschijnlijk is omgebracht. De rechters zien echter geen bewijs dat ze betrokken was.

Zie meer bij Omroep Gelderland.