Mogelijke opdrachtgever liquidaties heet King Kong (UPDATE6 VIDEO)

De Nederlander die zaterdag bij de Spaanse kustplaats Marbella is opgepakt heet volgens de Spaanse krant El Pais ‘Romeo’ (36) met als bijnaam King Kong. De man werd gearresteerd in een bar in het stadsdeel San Pedro de Alcántara op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. Volgens het parket in Den Haag gaat het om een verdachte in een Nederlands onderzoek.

Caloh Wagoh

De Spaanse krant zegt dat de man als leider wordt gezien binnen motorclub Caloh Wagoh, de Spaanse politie spreekt alleen van ‘motorbende’. Een bron uit het motormilieu zegt tegen Crimesite dat de man geen lid zou zijn van Caloh Wagoh. Hij zou in Nederland verdacht zijn van opdracht geven voor twee liquidaties en zes pogingen tot moord, die vanaf 2017 zijn gepleegd. Er liep een Europees aanhoudingsbevel tegen de man. De Spaanse Nationale Politie startte een onderzoek na informatie uit Nederland te hebben ontvangen.

In Nederland loopt er een groot onderzoek Den Haag naar Caloh Wagoh. Het parket Den Haag wil alleen bevestigen dat er in Spanje een verdachte is aangehouden op verzoek van het Haagse parket.

Gezin

De man woonde volgens de Spaanse media met zijn zwangere vrouw en drie kinderen in Marbella. Hij was tijdens zijn arrestatie in gezelschap van twee Nederlandse mannen, die niet zijn aangehouden. Voor de operatie waren verschillende Nederlandse politiemensen naar Spanje afgereisd. Hij zal naar Madrid worden gebracht waar een rechter zich over een Nederlands overleveringsverzoek zal uitspreken.