Nederlander ontsnapte aan ontvoerders in Bogota (VIDEO)

Op een video die is vrijgegeven door de Colombiaanse Nationale Politie is een Nederlander te zien die vorig jaar wist te ontsnappen aan ontvoerders die hem wilden gijzelen voor losgeld.

Drugs

Het incident gebeurde in een stadsdeel van de Colombiaanse hoofdstad Bogota dat bekend staat als “El Bronx”, vanwege de drugscriminaliteit. De politiechef in Bogota sprak woensdag in een radiointerview over de vele ontvoeringen van buitenlanders in dit stadsdeel. Buitenlanders gaan vaak naar El Bronx om er drugs te kopen. Zaterdag was er een grote actie van de politie in het gebied dat op een kilometer verwijderd ligt van de zetel van de Colombiaanse regering.

In stukken gehakt

Op de video is een man te zien – volgens de politie een Nederlander – die ontsnapte aan zijn ontvoerders en zich aan de rand van een dak ophoudt terwijl twee mannen hem proberen terug te halen. De man schreeuwde om hulp en uiteindelijk arriveerde politie om hem te ontzetten.

De video is van november 2015, aldus het bericht. De man wordt uiteindelijk door de politie gered. Ook deze Nederlander zou cocaïne hebben willen kopen.

Het losgeld bij ontvoeringen bedraagt doorgaans 10 tot 20.000 dollar. Bij de actie van zaterdag vond de politie ook speciale panden (casas de pique) waar mensen werden gemarteld of vermoord en in stukken gehakt en onthoofd door criminele groepen. Er zijn elf personen aangehouden die worden verdacht van deelname aan georganiseerde criminaliteit.