Nederlander op Ibiza: negen jaar cel

De rechtbank in Ibiza heeft de Nederlander Tjalling van K.V. (44) ut Amsterdam veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor handel in verschillende verdovende middelen. Van K.V. werd in 2009 gearresteerd op Ibiza. Hij had in zijn huis in Platja d’en Bossa 17 kilo MDMA en xtc-pillen en andere drugs. In de haven van Ibiza werd een vrachtwagen met chocoladerepen aangetroffen met lsd. Naast de gevangenisstraf krijgt hij een boete van 720.000 euro.

 

 

Toen hij werd aangehouden woonde Van K.V. al acht jaar op Ibiza. Van K.V. was een bekende figuur op Ibiza en zou volgens verschillende media een relatie hebben gehad met actrice Mickey Hoogendijk. 

Hij zat gevangen van 28 juni 2009 en 5 november 2010, waarna hij op borgtocht van 50.000 euro vrijkwam. Op 23 februari is hij in Palma de Mallorca weer aangehouden.

De officier van Justitie had 12 jaar geeist tegen Tjalling van K.V., die woont in Platja d’en Bossa op het feesteiland Ibiza, waar altijd veel Nederlanders naar toe gaan om de talloze house- en techno parties te bezoeken, vaak met de grote Nederlandsse namen. Tiesto, Armin van Buren, Fedde La Grand, Ferry Corsten draaien allemaal plaatjes op Ibiza en de pillen zijn dan in trek.

Tjalling viel door de mand toen twee chauffeurs uit Nederland op Ibiza arriveerden met een zending van 130 kilo chocolade. Agenten vonden de zaak verdacht, omdat op de verpakking geen merknaam stond, alleen ‘ pure chocolade’. De chauffeurs hadden beiden gesnoept van de chocola en werden onwel, waardoor ze met spoed opgenomen moesten worden in het ziekenhuis. In elk van de 500 chocoladerepen bleek een flinke hoeveelheid LSD te zitten. Dat de zending was bedoeld voor Tjalling van K.V. bleek toen die de dozen chocola kwam ophalen.

De rechtbank neemt het Van K.V. kwalijk dat niet heeft geantwoord op vragen van de rechtbank over de herkomst van de drugs. Hij had gezegd dat ‘Carlos’ de echte eigenaar zou zijn maar die is nooit gevonden. Volgens de Guardia Civil was deze Carlos niemand minder dan Van K.V. zelf.

De familie Van K.V. heeft zich intenstief bemoeid met de zaak. Zo hebben ze volgens Spaanse media voor 20.000 euro donaties gegeven aan anti-drugsprojecten in Spanje. Aan de lokale Guardia Civil zou de familie een boot, een motorfiets, bromfiets en een auto kado hebben gedaan.

Lees ook:

Facebook van een crimineel

Nederlandse drugsbaas opgepakt op Ibiza