NL’er opgepakt bij enorme drugsvangst Duitsland

De Duitse politie heeft een groot drugsnetwerk opgerold dat onder meer in grote hoeveelheden heroïne handelde. Daarbij is onder meer een Nederlander opgepakt. Hij werd eind september in België gearresteerd en is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland. In het onderzoek is onder meer 330 kilo heroïne met een waarde van 5 miljoen euro in beslag genomen.

De drugs zat in een Iraanse vrachtwagen en was verstopt in de lading knoflook en augurken, meldt het Duitse Openbaar Ministerie donderdag. Het gaat om een van de grootste drugsvangsten in Duitsland van de afgelopen decennia. Volgens de Duitse justitie is de groep een Syrisch-Iraakse organisatie die al jaren grote hoeveelheden drugs smokkelen.

Naast de Nederlandse verdachte zijn ook twee Syrische broers van 30 en 35 jaar oud opgepakt. Zou zouden de drugs in ontvangst hebben moeten nemen. Ook de chauffeur van de vrachtwagen waarin de drugs is gevonden, is opgepakt. Het is niet duidelijk of hij weet wat hij vervoerde.

Wat de rol van de Nederlander was, is nog onduidelijk. De Duitse politie zegt nog onderzoek te doen naar andere verdachten in binnen- en buitenland.