Nederlander opgepakt in Italië voor dubbele liquidatie

Een 61-jarige Nederlander is gearresteerd in Venetië. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Cuma Ceviz en Rachid Benbouker. Beide Nederlanders werden vorig jaar zomer geliquideerd in de Dominicaanse Republiek. Hun lichamen werden gevonden in een grafkuil. 

De aanhouding van de Nederlander wordt gemeld door Italiaanse media. De arrestatie vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 28 juli in een hotel in Venetië. De man werd al enige tijd in de gaten gehouden. De aanhouding vond plaats op verzoek van justitie in de Dominicaanse Republiek en was een gezamenlijke politieactie, waarbij ook Interpol was betrokken. De verdachte man is geboren op Curacao. Italiaanse kranten vermelden alleen de initialen van de verdachte: C.A.L. Hij zou deel uitmaken van een criminele bende die handelt in wapens en drugs.

“El Gocho”

In de zaak van de dubbele liquidatie van Cuma Ceviz (op de foto rechts) en Rachid Benbouker zijn al meerdere arrestaties verricht. Zo werd begin dit jaar Carlos José Gascon González, alias “El Gocho” (het varken) opgepakt. González zou aan het hoofd staan van een internationale bende die zich bezighoudt met drugshandel, liquidatie en witwassen. Eerder werd ook al Michael Murphy aangehouden. Deze 37-jarige Brit werd op het vliegveld van Medellín (Colombia) gearresteerd. De Spaanse politie pakte in deze zaak een Venezolaanse vrouw op. Het is onbekend of zij nog vast zitten.

El Seibo

De lichamen van Benbouker en Ceviz werden juni vorig jaar gevonden in een gat in de grond bij een suikerrietplantage in de oostelijke provincie El Seibo, bij het plaatsje Piedra Grande op de Dominicaanse Republiek. De stoffelijke overschotten vertoonden meerdere schotwonden. De twee verbleven tot hun liquidatie in het toeristen resort La Romana.