Nederlander opgepakt in Kasjmir voor moord

In het Indiase deel van Kasjmir is een Nederlandse man gearresteerd voor de moord op een Britse vrouw. Dat meldt de BBC zaterdag. De 24-jarige vrouw is dood in een plas bloed gevonden in een woonboot in de stad Srinagar. Ze zou zijn doodgestoken en is mogelijk verkracht.

De Nederlandse verdachte, Richard de W., zou in een nabijgelegen woonboot wonen. Er wordt nog onderzocht wat er precies is gebeurd, er is nog geen autoptie op het lichaam van de vrouw uitgevoerd.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de arrestatie van de man en zijn identiteit nog niet bevestigd. Ook de Britten zouden nog niets hebben bekrachtigd.

De Nederlander zou van vrijdag op zaterdag nacht van de woonboot zijn gevlucht en al zijn bezittingen achtergelaten. Hij had alleen zijn paspoort op zak. Hij zou eerst zijn gevlucht met een boot, maar die is gekapseisd. Daarop pakte de man een taxi. De man werd honderd kilometer verderop gearresteerd.

De vrouw zou twee maanden in de woonboot hebben gewoond, de Nederlander zou twee dagen terug in een nabijgelegen woonboot zijn komen wonen.