Nederlander opgepakt na doodschieten agent in Spa

In de Belgische stad Spa is zaterdagnacht een 38-jarige politieagent doodgeschoten. De politie is bezig met een klopjacht op de daders. Volgens Belgische media is er een 36-jarige Nederlandse verdachte opgepakt in een bos bij Spa.

De agent kwam af op een oproep over een caféruzie in het centrum van Spa (provincie Luik). Op het moment dat hij daar met een collega aankwam, zaten de verdachten al in een taxi. Toen die rond 2.00 ’s nachts staande werd gehouden, werd vanuit de taxi met drie inzittenden geschoten. De 38-jarige agent werd geraakt en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

Gevlucht in bos

Volgens Belgische media zijn er beelden gemaakt van de schietpartij. De Nederlandse verdachte zou de 36-jarige Ivo T. zijn die in het zwart gekleed was. Hij zou zwaargewond zijn door een kogel in zijn buik en zich na zijn vlucht hebben verschanst in het bos. Hij was gefilmd door bewakingscamera’s.

Toegang café geweigerd

Volgens de politie was de verdachte onder invloed van drank en/of drugs. Hij kon nog niet worden verhoord. De ruzie ontstond toen een groepje Nederlanders de toegang tot een café ontzegd werd. Bij de klopjacht op de daders is een politiehelikopter ingezet. Er wordt nog gezocht naar één of meerdere andere verdachten.

Formule 1

Op het nabijgelegen circuit van Spa-Francorchamps wordt zondag de Grote Prijs van België gehouden. Max Verstappen wordt tijdens de Formule 1-race gesteund door naar schatting 80.000 Nederlanders op de tribune.