NL’er opgepakt voor Belgische liquidatiepoging (UPDATE)

Op verzoek van de Belgische politie is dinsdag in Oosterhout een 42-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in april 2017 in het Belgische Rijkevorsel een boer te hebben beschoten.

De man is volgens de politie een kaderlid van motorclub Kings Syndicate (waar onder meer voormalige No Surrender-leden lid van zouden zijn). In reactie op het persbericht van de politie heeft de advocaat van die motorclub aan BN/De Stem laten weten dat de motorclub zich hiervan distantieert: ‘De genoemde persoon is slechts drie maanden lid geweest en heeft de club drie weken geleden, na een meningsverschil, vrijwillig verlaten’, aldus advocaat Menno Buntsma.

Het feit vond plaats op 6 april 2017 aan de Gammel in Rijkevorsel (B). Het slachtoffer werd opgewacht bij zijn landbouwbedrijf door twee personen. Direct werden vier kogels afgevuurd en raakte hij zwaargewond.

In de woning van de verdachte uit Oosterhout is een doorzoeking gedaan. De politie nam computers en telefoons in beslag genomen. De verdachte en dat materiaal zullen worden overgedragen aan de Belgische politie.