Nederlander opgepakt wegens cokesmokkel op cruiseschip

Twaalf mensen, waaronder twee Britten en een Nederlander die in Londen woont, zijn op 24 maart op het Portugese Madeira gearresteerd vanwege cocaïnesmokkel op een cruiseschip. De Portugese autoriteiten vonden 18 kilo cocaïne in schaaltjes en verpakkingsfolie van onder meer chipszakken.

MSC Opera

De twaalf verdachten (zes mannen en zes vrouwen tussen de 20 en 52 jaar) werden opgepakt toen het cruiseschip MSC Opera vanuit het Caribisch gebied in Funchal aankwam. Zes van de gearresteerden, waaronder de twee Britten en de Nederlander, waren onlangs vanuit het Verenigd Koninkrijk op Madeira aangekomen en zouden van het Portugese eiland naar verschillende locaties in Europa reizen.

Ontwricht

Allan Round, operationeel manager van het National Crime Agency (NCA) bij de Joint Border Intelligence Unit, zegt: ‘Wij denken dat deze operatie een georganiseerde misdaadgroep die cocaïne naar het Verenigd Koninkrijk en Europa wil verhandelen, serieus heeft ontwricht. Door samen te werken met onze Portugese collega’s hebben we snel kunnen handelen en kunnen voorkomen dat deze hoeveelheid drugs zijn eindbestemming bereikt.’