Nederlander runde drugslijn naar VK

Een Britse rechtbank heeft een Nederlander veroordeeld die een drugslijn runde tussen Aruba en Groot-Brittannië. Dat maakte het National Crime Agency vandaag bekend. Het gaat om de 24-jarige Wellington P. (foto links), die een aantal drugskoeriers aanstuurde. Hij kreeg 9½ jaar gevangenisstraf.

In totaal werd er zijn leiding voor meer dan een miljoen Britse pond aan cocaïne gesmokkeld. De koeriers vervoerden de drugs in koffers met dubbele bodems. Wellington P., die in Wolverhampton woont, is schuldig bevonden aan het organiseren van de smokkel van in totaal 14 kilo cocaïne.

In oktober 2016 boekte hij twee vluchten bij een reisburo in Coventry voor twee mensen, waarbij hij een valse naam gebruikte. De twee passagiers, een 57-jarige man en zijn 36-jarige echtgenote werden gearresteerd bij terugkeer uit Aruba op het vliegveld van Manchester. Zij kregen 6 en 4 jaar van de rechtbank.

Op 26 maart 2017 probeerde een derde koerier, een 53-jarige man uit Majorca, 4 kilo te smokkelen naar Heathrow. Ook hiervoor had Wellington P. de tickets geregeld. P. werd zelf aangehouden toen hij een vlucht wilde nemen vanaf Gatwick. Hij heeft schuld bekend.