Nederlander vast om wapenhandel

Ambtenaren van de Immigratie in Colombia hebben in La Guajira een Nederlander aangehouden die in Curaçao wordt gezocht voor wapenhandel. Het gaat om Giovanni Adelberto De Pool. Hij was gesignaleerd met een red notice door Interpol. De Pool. probeerde vanuit Venezuela naar La Guajira te reizen en de grens met Colombia over te steken.

Giovanni de Pool is met drie andere verdacht in de zogeheten Scorpiozaak. Daarin zijn al celstraffen opgelegd aan familieleden van De Pool tussen 2 jaar en 6 jaar en 54 maanden. De Pool is op 5 oktober 2013 aangehouden wegens wapenbezit na een inval door de politie. Toen werden er drie wapens gevonden in zijn kamer. Vier dagen later stelde de rechter-commissaris hem op vrije voeten omdat de inval onrechtmatig bleek te zijn.

Zijn advocaat zei dat De Pool 'om medische redenen' naar Venezuela was gereisd. Daarna volgde een nieuw arrestatiebevel. Het schiereiland La Guajira is in Colombia berucht omdat er veel criminaliteit voorkomt. In de bergen wordt veel marihuana geproduceerd.