Nederlander vast voor schietpartij in Marbella (VIDEO)

Een dertigjarige Nederlandse man is opgepakt voor betrokkenheid bij een schietpartij in een bordeel in Marbella, Spanje. Daarbij raakten vijf mensen gewond. De Nederlander werd op 21 december aangehouden in de Noorse hoofdstad Oslo, maar zijn arrestatie is pas zojuist bekend geworden. 

Volgens Spaanse media probeerde de man nog aan zijn arrestatie in Noorwegen te ontkomen, door een vals paspoort te laten zien. Ook had hij met opzet zijn vingertoppen verbrand om identificatie te voorkomen.

Automatisch vuurwapen

Op 10 december raakte de Nederlandse man in een bordeel in Marbella slaags met vier andere gasten, waaronder een Fransman en een Belg. De Nederlander kreeg flinke klappen, vertrok uit het bordeel, maar kwam even later weer terug, gewapend met een automatisch vuurwapen. Hij opende het vuur op de gasten die hem eerder een pak slaag hadden gegeven. Een van de mannen vuurde terug, waarop de Nederlander wegvluchtte. De politie arresteerde dezelfde nacht end e volgende dag nog totaal zeven mensen, waaronder de Fransman en twee Belgen. De 30-jarige Fransman werd gezocht voor moord en wapenhandel en is inmiddels uitgeleverd aan Frankrijk. Bij huiszoekingen werden onder meer zes luxe auto’s, meer dan 10.000 euro cash, pistolen, 21 mobiele telefoons, Duitse en Spaanse kentekenplaten en een drone in beslag genomen.

Poging tot moord

Daags na de schietpartij werd de huurauto van de Nederlander uitgebrand terug gevonden. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit en poging tot moord op de vier gasten van het bordeel die gewond raakten. De identiteit van de Nederlander is niet bekend gemaakt.

Hieronder een video van de arrestatie van enkele betrokkenen in Spanje.