Nederlander vast voor dodelijk ongeluk aan Costa

Een 26-jarige Nederlander zit in de Zuid-Spaanse kustplaats Estepona in voorlopige hechtenis omdat hij vorige week zondag een fietser dood zou hebben gereden. De fiets van het 44-jarige slachtoffer werd op twee kilometer van zijn lichaam gevonden. De auto heeft de fiets vermoedelijk op de bumper meegenomen.

Het ongeluk gebeurde op 5 juli rond 06.50 op de A-7, een meerbaans autoweg die van Marbella langs de kust in de richting van Estepona voert. Andere weggebruikers waarschuwden de hulpdiensten. De fietser was ter plaatse al overleden toen de ambulance arriveerde.

Niet lang het ongeluk heeft de politie een Mercedes GLA met Spaans kenteken en zware schade aan de voorkant zien staan. De bestuurder was nergens te bekennen. De eigenaar van het voertuig heeft verklaard de auto te hebben uitgeleend aan de verdachte. Een jonge vrouw die naast de bestuurder zat heeft de politie gegevens over de bestuurder verschaft.

Nu blijkt dat de Nederlander M. M. naar Nederland was gevlucht maar besloot weer terug te komen en zich afgelopen vrijdag te melden bij de Guardia Civil. De rechtbank heeft hem inmiddels in voorlopige hechtenis genomen. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, doorrijden na een ongeluk, vluchten voor de politie, en dood door schuld.