Nederlander verdacht van dood 11-jarig Roemeens meisje (UPDATE)

Een Nederlandse man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de ontvoering en dood van het 11-jarige Roemeense meisje Mihaela Adriana Fieraru. De scholiere verdween vrijdagmiddag op weg van school naar huis. Nadat haar moeder alarm had geslagen volgde een intensieve zoekactie.

Het levenloze lichaam van het slachtoffertje werd zondag in een veld gevonden, een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii, niet ver van Boekarest. Op haar lichaam waren sporen van geweld. Het meisje zou zijn gewurgd met een broek.

Bewakingscamera’s

Door het bekijken van beelden van bewakingscamera’s kwam onder andere een huurauto in beeld. De auto bleek gehuurd door een Nederlander. De Roemeense politie had de man gesproken, voordat het lichaam van het meisje op zondag werd gevonden, zo meldt het AD.  De Nederlander ontkende iedere betrokkenheid bij de verdwijning van het meisje. Hij zou direct na het gesprek met de politie Roemenië hebben verlaten. Roemeense media stellen dat de Nederlandse verdachte Johan(nes) V. is, een 46-jarige zedendelinquent.

Dna

De politie sluit andere scenario’s voor de dood van het meisje niet uit. Er zouden op basis van de camerabeelden nog twee andere mogelijke verdachten in beeld zijn. De politie stelt wel uit te gaan van een dader die alleen handelde. De huurauto van de Nederlander wordt onderzocht op dna-sporen van het omgebrachte meisje.