Nederlander verdacht van liquidatiepoging op ex

Een Spaanse rechter heeft een Nederlandse man in voorlopige hechtenis geplaatst omdat hij ervan wordt verdacht een huurmoordenaar op zijn ex-vriendin te hebben willen afsturen. Voordat het zover kwam grepen de Spaanse autoriteiten in.

Supermarktje

De onderzoeksrechter in Alcañiz gaat onderzoeken of H. H. M. inderdaad opdracht heeft gegeven aan een Mexicaan om zijn van oorsprong Algerijnse ex dood te laten schieten. De vrouw heeft een supermarktje in Alcañiz.

De Guardia Civil kreeg enige weken geleden informatie over M., die geregeld in Alcañiz (in de Oost-Spaanse regio Aragon) verblijft. Eén van hun twee kinderen zou in de mobiel van de Nederlander informatie over het plan hebben gelezen en het aan zijn moeder hebben verteld die naar de Guardia Civil is gestapt. De twee zijn enige jaren geleden gescheiden en behielden samen het voogdijschap over hun twee kinderen.

Voorschot

Er zou geen economisch motief in het spel zijn, schrijven Spaanse media, omdat de Nederlander alimentatie van de vrouw ontving.

De man heeft antecedenten op het gebied van huiselijk geweld. Hij zit sinds dinsdag in het huis van bewaring in de stad Teruel.

De gerechtelijke politie zou hebben uitgevonden dat M. een voorschot van 2.000 euro aan de Mexicaan heeft voldaan. De rest van het geld zou hij overmaken vanaf een rekening in de Verenigde Staten. Het onderzoek loopt nog. Over het lot van de Mexicaan is niets bekend.