Nederlander vermoord in Egypte

In de Egyptische badplaats Hurghada is op Oudejaarsdag een Nederlander om het leven gebracht. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag bevestigd. Volgens Egyptische media gaat het om een roofmoord waarbij geld, gouden sierraden en een laptop zouden zijn gestolen. De man zou volgens die berichten met 25 messteken zijn gedood, zo zouden forensisch pathologen hebben geconcludeerd. Mogelijk woonde man in Egypte en was hij getrouwd met een Egyptische. Het is niet bekend of er verdachten zijn opgepakt.

Het slachtoffer zou met touwen zijn vastgebonden in zijn huis en naakt op bed zijn gelegd. Nadat hij bijna was ontsnapt zou hij tientallen keren in zijn buik en nek zijn neergestoken. Op de plaats delict trof de politie trof twee messen en veel bloed aan. Ook stonden er grote hoeveelheden sterke drank.

Nederland heeft het reisadvies voor Egypte in 2012 verscherpt. Rond oud en nieuw zijn ook twee Zwitserse toeristen vermoord in Hurghada. In deze zaak zijn twee verdachten aangehouden.