Nederlander gedood in Neerpelt (B) (UPDATE3)

In zijn woning aan de Tisselrietweg in villawijk de Grote Heide in het Belgische Neerpelt is woensdagavond Marcel van Hout (51) dood aangetroffen met mogelijk een doorgesneden keel. Hoe precies de man om het leven is gekomen is nog in onderzoek. Het is de vijfde Nederlander uit die villawijk die gewelddadig aan zijn einde komt.

Brandstichting

Volgens een lokaal medium zou de man al ’s middags zijn gedood. Van Hout is met doorgesneden keel gevonden in een plas bloed. Het staat vast dat de man door geweld om het leven is gekomen.

De Eindhovense advocaat Bert de Rooij treedt als woordvoerder op namens de familie. Hij bevestigt dat het gaat om de Nederlander Marcel van H.. De Rooij benadrukt dat vaststaat dat er sprake is van een onnatuurlijke dood maar dat de precieze doodsoorzaak nog niet vaststaat.

Het slachtoffer was eigenaar van een steigerbouw-onderneming in het Nederlandse Son, boven Eindhoven. De man had twee woningen op de Grote Heide. In 2010 brandde een leegstaande villa van de man af, aan de Ganzenpas. Na onderzoek kwam vast te staan dat het brandstichting was.

Mieremet

Een betrouwbare bron van Crimesite die het slachtoffer goed kende zegt dat het slachtoffer Marcel van Hout indertijd omging met de in 2005 geliquideerde John Mieremet en ook met andere Nederlanders die waren neergestreken in de villawijk in Neerpelt, net over de grens bij Eindhoven.

‘Niet waar’

Dat Van Hout nauwe contacten met Mieremet zou hebben gehad is volgens de familie ‘absoluut niet waar.’ De Rooij:

Vage kennis is nog een te groot woord. Het groepje Nederlanders zal elkaar allemaal wel gekend hebben maar dat betekent niet dat men ook zakelijk met elkaar omging.

Er zijn nu vijf Nederlanders vermoord die in het villawijkje Grote Heide woonden. Ook de vermoorde Amsterdammer Sam Klepper en Hagenaar Marco Eijk woonden op de Grote Heide in Neerpelt. Ook Robert Sengers behoorde tot die entourage, hij werd in 2004 vermoord bij een restaurant in Esbeek.