‘Nederlander vermoordde Slowaakse vriendin’

In Slowakije zit een Nederlander vast voor moord op zijn Slowaakse vriendin. Volgens de Slowaakse politie heeft hij zijn vriendin Simona doodgeslagen en vervolgens in brand gestoken. Dat meldt RTL Boulevard.

Verliefd

De Nederlander Gerrit-Jan K. zit al ruim een week in een Slowaakse cel. De broer van K. heeft in RTL Boulevard gereageerd. ‘Voor de nabestaanden is het verschrikkelijk en ook ons gezin gaat door een diep dal’, zegt de broer, ‘Zoals wij Gerrit kennen hadden we dit niet verwacht. Het gaat er bij ons niet in. Het was een hartstikke verliefd stel, voor het eerst had hij de ware gevonden.’

Brandmelding

Simona werd vorige week woensdagochtend door de politie dood gevonden in de woning. Er was een brandmelding binnengekomen. Bij aankomst vond de politie het verkoolde lichaam van de Slowaakse. Volgens Slowaakse media is er voldoende bewijs om de Nederlander voorlopig vast te houden. Zijn familie in Nederland krijgt niets te horen. ‘Wij krijgen alleen dingen via via te horen. Het enige wat is bevestigd, is dat hij is gearresteerd. De ambassade zegt niks, Interpol vertelt niets, we horen helemaal niets.’ Aldus de broer van de verdachte.