Nederlanders aangehouden voor Duitse plofkraken

Er zijn juni op heterdaad twee Nederlandse mannen aangehouden die een plofkraak in Duitsland aan het plegen waren. Dat heeft de politie Midden-Nederland disdag bekend gemaakt. De mannen zijn in de nacht van 22 op 23 juni in Duitsland betrapt. Aan de arrestatie was samenwerking tussen Duitse en Nederlandse politie vooraf gegaan.

Enige tijd voor de arrestaties had de Duitse politie verzocht om een onderzoek in te stellen naar een mogelijke verdachte in Nederland. Uit eerder onderzoek bleek namelijk dat deze Nederlandse man de beschikking had over een snelle auto. De verdenking was dat hij al eerder betrokken was bij een gepleegde plofkraak in Duitsland.

Het “Plofkrakenteam Midden-Nederland” spoorde die auto in Nederland op. Daarna werd al snel duidelijk dat inzittenden in dit voertuig richting Duitsland reisden. De politie vermoedde dat ze daar een plofkraak wilden plegen. Dat was op 22 juni.

Kort voordat de verdachten overgingen tot het laten ontploffen van de geldautomaat, werden zij door een Duits arrestatieteam aangehouden. Een derde verdachte wist daarbij te ontkomen en is nog voortvluchtig. Zijn identiteit is wel bekend.