Nederlanders en Marokkanen gearresteerd na schietpartij in Spanje

Na een schietpartij donderdagochtend vroeg in de Spaanse kustplaats El Campello, in de provincie Alicante, heeft de Guardia Civil 8 mensen van verschillende nationaliteiten opgepakt. Onder de arrestanten bevinden zich Nederlanders, Marokkanen, Fransen en Algerijnen.

Buurtbewoners van de wijk Coveta Fumá hoorden donderdagochtend omstreeks 06.00 uur een schotenwisseling met automatische vuurwapens. De schietpartij vond plaats tijdens een achtervolging waarbij tenminste 3 auto’s betrokken waren, waaronder een Mercedes SUV en een Renault Clio. De 3 auto’s werden getroffen bij de kogelregen. De Mercedes crashte tegen een hek en een vuilniscontainer.

Rivaliserende drugsbendes

De Spaanse politie denkt dat het vuurwapengeweld te maken heeft met rivaliserende drugsbendes, zo melden plaatselijke media. De ene bende zou de andere bende hebben willen beroven van verdovende middelen. De Guardia Civil die snel ter plaatse was, arresteerde aanvankelijk 6 personen. Later in de ochtend werden nog 2 andere verdachten opgepakt, die zich schuil hadden gehouden op het dak van een nabijgelegen werkplaats. Andere verdachten wisten met de drugs te ontkomen.

Van de arrestanten raakte niemand gewond.