Nederlanders gearresteerd met 3,4 ton cocaïne (UPDATE)

Een groep mannen die in Antwerpen in de nacht van donderdag op vrijdag is gearresteerd in een grote coke-zaak zijn volgens het parket in Dendermonde (B) jonge Nederlanders van tussen de 18 en 26 jaar. Ze worden verdacht van het het proberen uithalen van 3,4 ton cocaïne uit een lading houtskool.

(beeld uit archief)

Houtskool

Dat gebeurde op terminal 1742 in de Antwerpse haven. De container was naar Antwerpen gebracht aan boord van een schip uit Paraguay. De vijf mannen, tussen de 18 en 26 jaar oud, werden ter plaatse gearresteerd door de Scheepvaartpolitie en overgedragen aan de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die heeft ze langer vastgezet. Vrijdag wordt beslist over de verdere aanhouding van de vijfde verdachte. Het onderzoek loopt verder, zegt het parket.

Zone6

Het Parool schrijft dat het gaat om Revinieldo B., Delyano P., Orfeo B., Lutcio D. en Cherayno E. Zij zouden banden hebben met de groep rond rapper JoeyAK, die in voorlopige hechtenis zit op verdenking van een ontvoering en marteling. Hij is betrokken bij de populaire gangsterrap-groep Zone6. Dat laatste waren volgens de krant ook de acht jonge mannen die in april met bijna 4.200 kilo cocaïne waren gepakt, ook in de haven van Antwerpen.