Reuze hasjvangst: Nederlanders gepakt

De Spaanse douane heeft donderdag drie Nederlanders gearresteerd op een schip met 20 ton hasj dat afkomstig was van Marokko. Het visserschip Nancy II werd aangehouden in internationale wateren 120 zeemijlen westelijk van Zuid-Spanje. Spaanse autoriteiten zeggen toestemming te hebben aangevraagd bij Nederland om tot enteren over te gaan. Het schip zou al in de gaten zijn gehouden in een Noord-Spaanse haven voordat het afvoer naar Marokko.

Spaanse autoriteiten zeggen dat dit één van de grootste vangsten ooit in Spanje gedaan. In tien jaar is er in Spanje niet meer zo’n grote partij gepakt.

De Nederlanders zullen in de Spaanse havenstyad Cádiz voor de rechter moeten verschijnen. Sinds september isn in Spanje meer dan 12 ton hasj onderschept, de meeste op zee. De bestemming van het schip was niet bekend.

Vorige week is in Spanje een grote smokkelorganisaie opgerold die cocaïne vanuit Zuid-Amerika transporteerde. Daarvoor zitten 50 verdachten vast, de meesten Colombianen en Mexicanen. In Brazilië en Argentinië werd 3,5 ton cocaïne in beslag genomen.

Voor wie Spaans verstaat:

{youtube}IfC9vUdrgBg{/youtube}